Faller jag faller du

Faller du faller jag

Under den trasiga rutan låg en sten lika stor som en knytnäve invirad i ett papper. Jag vecklade ut det. I tjock svart tusch, med omsorgsfullt textade versaler, stod det: STOCKHOLMSJÄVEL FÖRSVINN HÄRIFRÅN!

När någon kastar in en sten genom fönstret i journalisten Iris Lunds nyligen ärvda hus på Österlen är det bara ett första tecken på att hon inte är välkommen i byn.

Med en deprimerad tonårsdotter och en dement mamma kvar i Stockholm kämpar Iris för att rusta upp huset. Men livet i Karlavik blir inte som hon tänkt sig. Gömda på vinden hittar Iris målningar, väldigt olika den konst som hennes pappa var känd för. Hon hittar också ett mystiskt foto som föreställer pappan med en liten flicka. Fram växer en annan bild av den far hon trodde att hon kände.

Och hur mycket kan hon egentligen lita på sina nya bekantskaper i byn? När stenkastningen följs av fler skrämmande händelser blir Iris orolig på riktigt. Vem kan hata henne så mycket när hon inte ens vet vad det är hon har gjort?

Faller jag, faller du är en psykologisk spänningsroman som handlar om att släppa kontrollen och våga leva för sin egen skull.

Faller jag faller du kom ut den 8 mars 2022.

Förlag: Bokfabriken

Omslag: Emma Graves

 

Röster i media:

”Det är spännande, bra skrivet och alldeles lagom otäckt.”
Lotta Olsson, Dagens Nyheter

”Det här är feelgood goes thriller – en trivsamt spännande bladvändare att plocka med sig till stranden i sommar.”
Torun Börtz, Ystads Allehanda

”Krillan Ahlsén gör lysande debut som författare med sin roman om arvet efter en frånvarande pappa, hans fru och dotterns dementa mamma. Hon presenterar en psykologisk thriller med många bottnar. Krillan Ahlsén visar att hon även kan skriva skönlitterärt. Det krävs känsla för språkets finaste nyanser, en musikalisk lyhördhet för hur ordens puls påverkar och når läsaren.”
Ragnhild Oxhagen, Ölandsbladet

”Ljudboken Faller jag faller du är en flyhänt och underhållande debut av Krillan Ahlsén, med fin uppläsning av lyssnarfavoriten Katarina Ewerlöf.”
Cecilia Ericson, Allers

”Faller jag faller du greppar över många ämnen och tenderar ibland att vara lite mer romantik än deckare, men vad gör egentligen det?”
HG, tidningen Journalisten

”Välskriven psykologisk spänningsroman.”
Inga Lill Högberg, På Österlen


Röster på Instagram:

”Den annalkande faran och relationsproblemen håller läsaren i ett fast grepp som tillsammans med det språkliga drivet gör det här till en riktig bladvändare.”
@boknjutaren

”En bladvändare som håller mig på helspänn med en och annan oväntad vändning som ökar på tempot. Tycker du om psykologiska spänningsromaner så läs denna!”
@colourfulandcreativedesign

”Faller jag, faller du är en psykologisk spänningsroman där du som läsare kastas rakt in i den spännande handlingen för att sedan stanna där under hela boken.”
@bettan_bokprataren

”En perfekt balans mellan relationsdrama och spänning, en riktig mysdeckare. /… / Det är en fantastisk debut!”
@minbokstapel

”Det är ingen action-bok utan en bok som är så där nervkittlande och skapar rysning under läsningen.”
@evasbokhylla

”Krillan Ahlséns debutroman Faller jag faller du är välskriven, spännande och underhållande.”
@kapprakt

”Boken är en bra blandning mellan spänningsroman och relationsdrama. Det är en välskriven debut och en författare att lägga på minnet.”
@boktokig

”En spänningsroman med en lite mörkare handling, i till synes vardaglig miljö. /… / Faller jag, faller du, en riktigt bra bok.”
@npboktips

”Börjar nästan med lite feelgood-känsla men ändrar sig snart till något med betydligt mer spänning. En bra debut!”
@mestdeckare

”Verkligen värd att läsa!”
@emiliesboktips

”En välskriven debut med en välbalanserad mix av vardagsdramatik, spänning, mysterie och kärlek.”
@laserjustnu

”En bra blandning mellan spänningsroman och relationsdrama. Det är en välskriven debut av författaren. 4/5”
@mariiajohanssoon

”En mycket lovande debut!”
@lasaochlyssna

”Det är en riktigt bra och välskriven bok och jag hoppas på fler böcker om Iris. Rekommenderas varmt.”
@manadensbocker

”Mycket snygg blandning av relationer och spänning. Österlens vackra omgivningar ger berättelsen en perfekt bakgrundsmiljö samtidigt som relationer utvecklas och hemligheter avslöjas. Det är en imponerande debutroman som ger mersmak och Krillan Ahlsen en ny spännande författarbekantskap. Betyg 😻😻😻😻 ”
@frokenmillaskanslaforbocker

”Underbara härliga Österlen! För tre somrar sen bilade vi ner till Österlen och jag förälskade mig totalt i landskapet, husen med de speciella dörrarna och alla stockrosor och rosor i folks trädgårdar. Samma känsla fick jag då jag läste, omgivningsbeskrivningarna är magiska!”
@dianas_bokhylla

”Jag rekommenderar varmt denna bok. Den är välskriven, spännande och underhållande. Jag kunde inte sluta lyssna eftersom jag ville vara med ända till slutet. Och det är ett mycket spännande slut!!”
@laslustan

”För mig som älskar deckare och feelgood är den här boken som klippt och skuren. /…/ Krillan Ahlsén har skrivit en berättelse som tar de bästa från olika genres och skapat en historia som är otroligt lätt att dras in i och uppfyllas av.”
@biulasbooks

”Det är spännande hela vägen till den dramatiska upplösningen, men det blir aldrig för otäckt utan håller sig på lagom spännande feelgood-thriller-nivå.”
@ihyllan

”Välskriven, underhållande och riktigt, riktigt bra.”
@frolids_bokhylla

”Bra debutroman som ger mersmak.”
@tantmaud

”Klassisk och bra spänningsroman.”
@BOKstavligttalat_

”Det blir riktigt spännande först på slutet, men det gör inget för Österlenmiljöerna är härliga, problemen med den deprimerade dottern berör och jag känner till hundra procent igen mig när det gäller den dementa mamman.”
@marieinsweden

”Både spännande, obehaglig och mysigt känslosam på samma gång. … En bra grund för ett långt och lyckligt författarskap.”
@boktanten

”Oerhört behaglig att lyssna på. Mysig samtidigt som den var småläskig.”
Betyg: 5
@annas.lasdagbok

”En annorlunda men otroligt spännande bok.”
@systrarnaboktokiga